Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΟΙ ΠΈΝΤΕ ΚΡΊΣΙΜΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΈΣ ΜΈΡΕΣ
Τρίτη, 1-5-12
Ο Βενιζέλος βλέπει στον ύπνο του την Παναγία που του ζητάει να μετανοήσει δημόσια. Ύστερα απ’ αυτό ο Βενιζέλος αρχίζει από το πρωί να εξομολογείται τα όσα στραβά έκανε ένα ένα, και το ίδιο να κάνει και με όσα καλά δεν έκανε. Αυτό γίνεται στο Σύνταγμα, μπροστά σε μία εικόνα του Χριστού φερμένη από την Παναγία τη Σουμελά γι αυτόν το σκοπό. Κάθε εξομολόγηση ακολουθείται από μια μετάνοια προς την εικόνα.
Ο πρωθυπουργός λαβαίνει ένα γράμμα με την περίεργη φράση: Φτιάξτε κι άλλα ενενήντα δύο.
Τετάρτη, 2-5-12
Ο Καρατζαφέρης θεάται ντυμένος νύφη στην οδό Φυλής και ακούγεται από περαστικούς να ψιθυρίζει λυπημένα: «Εμένα κανένας δεν με θέλει…»
Ο Βενιζέλος συνεχίζει τις μετάνοιες.
Ο Σαμαράς κυκλοφορεί ντυμένος με πορφύρα που έχει στάμπα το πρόσωπο του Καραμανλή.
Γίνεται μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα με το σύνθημα: «Φτιάξτε κι άλλα ενενήντα δύο».

Πέμπτη, 3-5-12
Οι αθηναίοι ξυπνώντας βλέπουν στην Ακρόπολη ένα τεράστιο πανό: «ΦΤΙΆΧΤΕ ΚΙ ΆΛΛΑ ΕΝΕΝΉΝΤΑ ΔΎΟ».
Ο Βενιζέλος εξομολογείται.
Ο Σαμαράς τιμωρείται από τον Καραμανλή με πέντε βουρδουλιές γιατί μπαίνοντας στη Συγγρού δεν έκανε πρώτη του δουλειά γονατιστός τις τρεις μετάνοιες με το πρόσωπο στραμμένο προς τη Ραφήνα.

Παρασκευή, 4-5-12
Ο Λοβέρδος πλησιάζει τον Βενιζέλο: Πρόεδρε κοντεύεις; Ο Βενιζέλος: Μη με υπολογίζετε, έχω πολλή δουλειά ακόμη. Βγάλτε άλλον αρχηγό. Ο Λοβέρδος: Πρόεδρε, μη φοβάσαι, θα πω και για σένα πως θα γίνει μακελειό αν σε πειράξουν. Ο Βενιζέλος επιμένει και ο Λοβέρδος προαναγγέλλει Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για τις έξη το απόγεμα με θέμα εκλογής νέου Προέδρου.
Ο Σαμαράς αποκηρύσσει την προγιαγιά του Πηνελόπη Δέλτα γιατί δεν λεγόταν Πηνελόπη Άλφα, σχολιάζοντας:  «Οι Σαμαράδες είναι πάντοτε πρώτοι. Γι αυτό και το κόμμα μου θα βγει πρώτο κι εγώ θα γίνω πρωθυπουργός».
Η τρόικα ζητάει υπογραφές από την ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΏΩΝ του Λεβέντη, από τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΞΑΝΆ του Γλάύκου Τζήμερου και από τη Φ.Α.Γ.Ε.  Η εξήγηση για την περίπτωση της Φ.Α.Γ.Ε. δίνεται από τον Τσοχατζόπουλο μέσα από τις φυλακές: «Νομίζουν πως Φ.Α.Γ.Ε. είναι προστακτική του «τρώω».
Γράμμα στον Πρόεδρο της Βουλής με τη σιβυλλική φράση: Φτιάξτε κι άλλα ενενήντα δύο.

Σαββάτο, 5-5-12
Σιωπή τάφου βασιλεύει στην Ελλάδα. Τα κανάλια εκπέμπουν υπέρυθρα και οι πολίτες μιλάνε υπεριωδώς.

Κυριακή, 6-5-12
Ο Λαός πιάνει τους τρακόσους της Βουλής και τους πετάει στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Αμυγδαλέζας. Οι πολιτικοί φωνάζουν: Διαμαρτυρόμαστε! Τα δωμάτια είναι διακόσια οκτώ κι εμείς είμαστε τριακόσιοι! Από τον γεμάτο λαό δρόμο ακούγεται από το μεγάφωνο: Εμείς σας το λέγαμε. Αλλά πότε ακούσατε εσείς το Λαό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου