Κυριακή 13 Μαΐου 2012



ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΩ ΤΟ ΣΑΜΑΡΆ-ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΌ ΜΟΥ-ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΠΟΎ ΤΟ ΠΆΕΙ Ο ΣΎΡΙΖΑ
Αγαπητέ αρχηγέ Αντώνη,
παίρνω το θάρρος να σου απευθύνω το λόγο για να σε βοηθήσω να καταλάβεις αυτό που δικαίως δεν καταλαβαίνεις όχι μόνον εσύ αλλά και ολόκληρη η δημοκρατική παράταξή μας, δηλαδή «πού το πάει ο ΣΎΡΙΖΑ». Και παίρνω αυτό το θάρρος γιατί η δουλειά μου με έχει φέρει σε επαφή για χρόνια με τους αλήτες του ΣΎΡΙΖΑ αλλά και γενικότερα της Αριστεράς, ώστε να τους έχω γνωρίσει από κοντά και έτσι να πιστεύω ότι μπορώ να σε βοηθήσω να καταλάβεις πού το πάει αυτό το πολιτικό έκτρωμα-ο ΣΎΡΙΖΑ-και να σε βγάλω έτσι από τη μεγάλη απορία που σε κατέχει.
Λοιπόν «το πάει» ότι αυτός ο γκάγκστερ θέλει να μην πάρει πίσω μετεκλογικά όσα έλεγε προεκλογικά, κάτι πραγματικά άηθες για τα πολιτικά μας πράγματα και ολέθριo για τον τόπο. «Το πάει» ότι, ο αχρείος, ενώ επεδίωξε το ανέφικτο, αρνείται το εφικτό! Εδώ κι εγώ δυσκολεύομαι να τον καταλάβω. Είναι σαν να είναι ερωτευμένος με μια γυναίκα, εκείνη να τον αρνείται και αυτός ο βλάκας να μην πηγαίνει με την πρώτη πόρνη που θα βρεθεί μπροστά του…Τι να πω;..
«Το πάει» ότι θέλει να ξαναπάρουν οι έλληνες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι τους μισθούς και τις συντάξεις που έπαιρναν προ της κρίσεως, να φορολογήσει τον πλούτο αντί τη φτωχολογιά, να κλείσει στη φυλακή τους κλέφτες πολιτικούς, να προσληφθούν αντί να απολυθούν υπάλληλοι, να κρατικοποιήσει τις τράπεζες και άλλα που τα ξέρεις αρχηγέ καλλίτερα από μένα, μιας και κοντύτερα σ’ αυτόν είσαι εσύ και όχι εγώ. Και μην περιμένεις αυτό το κτήνος να αλλάξει γνώμη και να αρχίσει να μιλάει για απολύσεις, για μειώσεις μισθών και συντάξεων, για κάλυψη των κλεφτών πολιτικών, για ενίσχυση των τραπεζών με εικοσιπέντε δισεκατομμύρια κλπ. Σκέψου μόνο ότι θέλει να παίρνει εκατό ευρώ το μήνα από εκείνους στους οποίους θα δώσει  απολαβές είκοσι χιλιάδες το χρόνο, ενώ εμείς δεν ζητάμε ούτε ευρώ από εκείνους που τους δίνουμε ήδη έστω πέντε χιλιάδες το χρόνο… Νέοι καιροί νέα ήθη αρχηγέ… Έπρεπε να ζήσουμε να δούμε και αυτή την κατάντια των ελλήνων πολιτικών…
Δεν ξέρω αν σε βοήθησα αρχηγέ, όμως ναι ή όχι, εσύ τράβα το δημοκρατικό δρόμο που τραβάς για το καλό της πατρίδας και των ελλήνων.
Αλλά με την ευκαιρία θα σχολιάσω και δυο τρία που άκουσα ότι ειπώθηκαν μέσα στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας.
Όταν κατηγόρησες αυτό τον ανληθικο πως πάει για εκλογές πάλι τη χώρα με τα καμώματά του, αυτός, ο μπράβος του Διεθνούς Μαρξισμού, σου ανταπάντησε ότι εσύ έλεγες ότι θα κάνεις συνέχεια εκλογές μέχρι να πάρεις την πλειοψηφία. Έπρεπε να τον αποστομώσεις. Να του έλεγες δηλαδή ότι εσύ το ήθελες αυτό για να σώσεις την Ελλάδα. Τι θα ’λεγε τότε το καθίκι;  
Σου είπε ότι διαστρεβλώνατε μετεκλογικά τις θέσεις του επίτηδες, για να τον διαβάλετε στο λαό (συγνώμη για το «λαό», στον κόσμο ήθελα να πω.) Εσύ έπρεπε να του πεις πως έτσι δουλεύει η πολιτική-να λέει το άσπρο μαύρο και τα σύκα σκάφη-να μαθαίνει κιόλας το παιδί τις πολιτικές πρακτικές για την περίπτωση που κάποτε-ο μη γένοιτο-θα κυβερνούσε (μπρρρρρ…)
Αλλά αρχηγέ, και εσύ γιατί κόπτεσαι να μπει σώνει και καλά στην Κυβέρνηση και αυτό το κατακάθι; Ο κόσμος εμάς θέλει και το είπε περίτρανα στις εκλογές, τι ανάγκη τον έχεις; Και αν θέλεις, και το ποσοστό που κατάφερε να πάρει, με λαϊκισμούς και «μαγκιές» δεν το πήρε; Ο κόσμος μίλησε και θέλει εμάς, άντε και το τρίτο κόμμα. Λοιπόν γιατί; Αυτό είναι η σειρά μου να μην το καταλαβαίνω εγώ.
Αλλά η κακοήθεια και η βλακεία του ανδρός (ή του παιδιού;) φαίνεται καθαρά και που δε δέχτηκε να κάνει κυβέρνηση με την ανοχή τη δική σου και του  τρίτου κόμματος. Ένας οπαδός του βρωμερού αρχηγού τού ΣΎΡΙΖΑ, να πώς μου εξήγησε την άρνηση του αρχηγού του σ’ αυτή την αντρίκια και μπεσαλίδικη πρότασή σας: Είναι, μου είπε, σαν δυο μεγαλοεπιχειρηματίες που τα συμφέροντά τους βρίσκονται όλα στην εταιρεία άλφα, να προτείνουν συνεργασία σε έναν νεοεισερχόμενο στην αγορά ιδιοκτήτη της εταιρείας βήτα, που θέλει να ανταγωνιστεί την άλφα. Του απάντησα ότι δεν σε ξέρουν καλά, ότι ποτέ δε θα τραβούσες το χαλί κάτω από τα πόδια κάποιου με τον οποίο θα είχες συνεταιριστεί. Δεν με πίστεψε ο ανόητος. Έτσι φαίνεται ότι και ο αρχηγός του δεν πίστεψε εσένα. Δεν τους έφταναν τα άλλα, να και η καχυποψία στο ζενίθ της…
Και ακόμα πες μου αρχηγέ, γιατί δεν τον πετάξατε έξω από το Συμβούλιο όταν είδατε τη στάση του; Εσένα κάποτε σε πέταξαν έξω επειδή κοπτόσουνα για ένα κομμάτι της άγιας μας πατρίδας και διστάσατε όλοι σας να πετάξετε έξω έναν «αντάρτη» που θέλει να καταστρέψει ολόκληρη τη χώρα;
Και ένα τελευταίο Πρόεδρε. Τον άκουσα να σας ζητάει να στείλετε επιστολές «μετάνοιας» στην Ευρώπη. Και φυσικά δε στείλατε, όμως δεν έπρεπε να το αφήστε αναπάντητο αυτό. Έπρεπε να του πείτε…ότι…να του πείτε πως…έπρεπε…ότι άκου δω…να του πείτε… Ε! Αρχηγέ, σκέψου κι εσύ κάτι.
Με πίστη στους σκοπούς μας,
ο ψηφοφόρος, φίλος και θαυμαστής σου
Γιώργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου